El divendres el Festival Paupaterres obre les portes del Càmping Municipal donant la benvinguda a l'estiu a les Terres de Lleida. A partir de les 8 de la tarda tots els assistents podran gaudir d'un agradable sopar a la fresca amb la música en directe de Sons de Sobretaula i Tomeu Penya. A continuació, i amb un ambient irrepetible, els concerts de Gertrudis, la residència musical Ethno Catalonia, els mítics Dr Calypso i les Dirty Brown, tindran lloc a l'escenari principal, omplint Tàrrega de música i color.

Sons de Sobretaula (21:00h)

Aquest duet format per Bernat Ramon (guitarra i veu) i Robert Canela (flauta i acordió diatònic) amenitzaran el sopar a la fresca del Paupaterres amb les millors versions de cançons de cantautor, música popular i havaneres.

Tomeu Penya (22:00h)

Compositor de cançons mítiques com "Mallorquins i Catalans" o "El Dimoni dins jo", Tomeu Penya és un dels grans exponents de la música mallorquina. Amb la seva veu singular i els seus aires de dandy americà, és un músic únic i inconfusible fins del panorama musical del nostre país.

Ethno Catalonia (23:15h)

Una proposta única en el seu gènere, Ethno Catalonia és alhora un festival, un campus i una residència artística en la qual 40 joves músics de l'àmbit de la música tradicional s'apleguen durant 10 dies per compartir experiències i música i presentar un repertori multiètnic en concert en quatre dels festivals més importants de l'estat, entre ells el Paupaterres de Tàrrega. A més, ens oferiran una actuació en format cercavila pels carrers del centre de la ciutat a les sis de la tarda.

Dr Calypso (00:30h)

Dr. Calypso sempre han anat a la seva, sembla que portin tota la vida als escenaris i tot i així encara no han estat capaços d’endreçar-se i convertir-se en un grup “del montón”. Com les millors festes, els Dr. Calypso no es regeixen per cap norma més enllà del seu compromís amb l’alegria, probablement per això la seva presència en directe continua sent divertida i vital. Després de 25 anys, es presenten renovats i clàssics, amb canvis a la formació i repertori per donar el millor espectacle de la seva carrera en una celebració sense nostàlgia, on sonaran els hits de sempre i una mica més.

Gertrudis (2:15h)

Gertrudis és un dels grups pioners de la fusió de la rumba catalana i un dels responsables de la popularització d’aquest estil entre el públic jove. Es caracteritza per una barreja molt alegre de pop amb rumba catalana, notes de reggae, cúmbia o ritmes de l’est. Ens presentaran "Ara volo alt" el seu retorn després de cinc anys de silenci discogràfic; un disc que mostra la maduresa dels més de quinze anys de trajectòria de la banda, però que no perd la frescor dels seus primers temps.

Dirty Brown (3:30h)

DirtyBrown és la mescla de la nit més fosca i rockera de Lleida amb el millor reggae de Bellpuig. Tres amics units pels ritmes salvatges i calents que es complementen per oferir nit i dia un recorregut per la música en format vinil, sense vergonya ni filtres. Seran els encarregats de fer-nos ballar fins a la matinada de la primera nit del Paupaterres 2017.