El dissabte els infants tenen un lloc reservat al Paupaterres. Durant tota la tarda podran gaudir d'actuacions musicals, tallers de circ i espectacles per als petits i no tant petits a l'espai PAUPAKIDS. I a partir de les 20h, sopar a la fresca amb una gran varietat de propostes gastronòmiques i foodtrucks i els concerts més esperats de l'estiu targarí: Els Amics de les Arts, Roba Estesa, Carles Belda i Marc Serrats, La Terrasseta de Preixens i Kolpez Txalaparta. Els encarregats de tancar la vintena edició del festival Paupaterres seran els valencians La Trocamba Matanusca, que ompliran el Càmping Municipal amb els seus ritmes balcànics del bancal.

 

PAUPAKIDS

(A partir de les 18h al Càmping Municipal de Tàrrega per només 2€!)

Des de ja fa uns anys, el dissabte a la tarda el recinte del Paupaterres es transforma per convertir-se en la festa infantil més gran de l'estiu Ponentí. Estructures, tallers, espectacles, circ i música per als petits i no tant petits.

Enguany el PaupaKids serà més refrescant que mai amb els millors tobogans i inflables d'aigua, increïblement divertit amb el Circ de les Mussaranyes i els seus tallers de trapezi, roda, malabars, acobàcies, etc., musical amb el nou espectacle dels targarins Diga'ls-hi Inquiets per a públic familiar, i, com sempre i per a tots els gustos i colors, els tallers de Qualia: pintacares, bombolles, jocs gegants, animació infantil, xanques, pesca, etc. I no ens oblidarem del berenar gràcies a La Fageda i els gelats de la Xixuneta!

Sigueu grans o petits, porteu banyador, tovallola, roba de recanvi i moltes ganes de passar-hi bé!!!


PAUPATERRES

I a partir de les 20h, sopar a la fresca amb gran varietat de propostes gastronòmiques i footrucks: hamburgueses, pizzes, kebabs, clotxes, creps, entrepans, tapes...

Tot això acompanyat de la música tradicional basca dels Kolpez Txalaparta i el duet format per Carles Belda i en Marc Serrats. Després els concerts es traslladen a l'escenari principal amb la música d'Els Amics de les Arts, Roba Estesa, La Terrasseta de Preixens i La Trocamba Matanusca.

Com sempre, l'entrada és gratuïta fins les 23h i a partir d'aquesta hora el preu serà de 5€. Podeu comprar la vostra entrada anticipada fent click aquí. I com cada any a l'entrada del festival hi trobareu un mercadet d'artesania.

Kolpez Txalaparta (21:15h)

La txalaparta és un instrument de percussió tradicional del País Basc. La característica més important de l'instrument és que basa la seva entitat en la improvisació, i és potser l'unic instrument en el qual el ritme és compartit entre dues, tres o més persones. Kolpez txalaparta farà un recorregut des de la txalaparta més tradicional, aquella que es tocava a les festes i celebracions del treball comunitari, fins a la txalaparta actual, amb la incorporació de nous materials, maneres d’interpretar, i amb l'acompanyament d'altres instruments.

Carles Belda & Marc Serrats (22:30h)

Un parell d’ocellots de mal pèl, armats amb la guitarra, el diatònic i les despectives veus, ens serviran un grapat de cançons ballables amb txura de rumba i d’altres bèsties caribenques. Són en Carles Belda i en Marc Serrats, dos pardalets que ens acompanyaran en aquest XXè Paupaterres.

Els Amics de les Arts (23:30h)

Aquest grup barceloní són un referent de la música catalana a tot el món, també uns fidels al festival Paupaterres, els Amics de les Arts ens venen a presentar el nou i impactant treball d’estudi "Un Extrany Poder".

Roba Estesa (1h)

Aquests sextet femení i feminista del Camp de Tarragona amb el seu últim treball Descalces han arrassat a la última edició dels Premis Enderrock amb els premis a millor disc de Folk i al grup rebelació. La seva música d’arrel folk barreja la rumba i altres estils tradicionals per donar-los-hi el seu segell personal i reivindicatiu.

La Terrasseta de Preixens (2:30h)

Un dels emblemàtics grups de Ponent, amb forta tradició al Paupaterres des de que es van formar aquest grup ha sigut un fidel del Paupaterres i tot i els problemes meteorològics han tocat i ens ho han fet passar d’alló més bé. Aquest any els targarins ens presenten el seu nou treball d’estudi, Tou. Tot aixó ens asseguren una vetllada única de música i ritmes fent de qualsevol festa una festa major.

La Trocamba Matanusca (4h)

La Trocamba Matanusca naix a finals del 2009 a l’horta del Llombo d’ Ontinyent (la Vall d’Albaida), quan un grup de queferosos que veníem de formacions amb estils d’allò més variats (des de la cúmbia, al heavy passant per les bandes de música) s’acomboien per jugar amb el folk d’Europa de l’est, els ritmes balkan, klezmer i gypsy i veure que podia eixir.